Apeldoorn

Prijsuitreiking Filippine Groensnippers nr 2 2021

In het kader van het thema Duurzaam 2021 'Groene Daken' heeft Peter Kapel een hersenkraker gemaakt die in de GROENSNIPPERS 2021 nr. 1 en op deze website is verschenen.

Er waren zeven inzenders met de correcte oplossing, te weten “Het begroeide dak isoleert”. De maker van de puzzel, Peter Kapel, heeft door loting de winnares bepaald, te weten Jacqueline Dragt.

Peter en Mart Nederhof reikten de prijs uit bij Jacqueline thuis. Aldaar natuurlijk eerst door hun tuintje van ca 5000m2 gelopen. Wat in hun tuin opviel was dat ze heel veel aan hergebruik van materialen doen. Daarnaast zijn ze Hosta verzamelaars.

Toen was het tijd voor de officiële prijsuitreiking. De prijs was een mand met vijf soorten planten die natuurlijk op een Groen Dak ingezet kunnen worden. Jacqueline was content met de mand omdat zij en haar man onlangs plannen hadden gemaakt om een stukje van het dak van een van de schuren te vergroenen.
De prijs kwam dus goed terecht.

Een leuke bijkomstigheid is dat Jacqueline en Hans hun tuin openstellen tijdens het OPEN TUINENWEEKEND op 4 en 5 september 2021.

 

Oplossing puzzel

A-Afschot; B-Bitumen; C-Water; D-Dakbedekking; E-Waterpas; F-Vochtig; G-Onkruid; H-Kolk; I-Tichels;
J-Inclinometer; K-Sedum; L-Kussentjesmos; M-Graszoden; N-Duurzaam; O-Dakpannen; P-Daktuin;
Q-Extensief; R-Wateropslag; S-Dakbelasting; T-Zonnepanelen; U-Biodiversiteit; V-Warmte; W-Intensief