Apeldoorn

Gardenista 2022

Van 25 tot en met 29 mei werd de 2e editie van het groenevenement van Groei & Bloei “Gardenista” gehouden. Locatie was landgoed “Den Alerdinck” in Laag-Zuthem. Een veelzijdig evenement op tuingebied met veel kwekers, tuinmaterialen, en wat dies meer zij.  

Zo waren er ook lezingen door bekende figuren uit de groene sector, muziek, maar ook bloemschikdemonstraties en -wedstrijden en een wedstrijd voor ontwerpers in de “postzegeltuin” competitie,  

Er werd door onze afdeling goed meegedaan. Dicky Lammersen werd 3e in de bloemschikwedstrijd en Anneke Stolk van Annaparte tuinontwerp 2e in de competitie met haar ontwerp voor een postzegeltuin: ”Duurzaam ontspannen in het groen”.  

Ook de catering was goed verzorgd.

Prinses Beatrix kwam de vereniging feliciteren met het 150-jarig bestaan. Na een ontvangst werd zij in de boomgaard langs 5 plekken geleid waar leden van Groei & Bloei stonden opgesteld die vertelden over een project dat zij in hun woonplaats uitvoeren. 

Een van die plekken was voor onze afdeling waar Anneke Stolk vertelde over het project “Sociaal tuinieren” dat zij aan het voorbereiden is en Mart Nederhof vertelde over het moestuinproject in het Havenpark. 

De prinses was zeer geïnteresseerd en stelde verschillende vragen. Mart had een boeketje kruiden voor de prinses meegebracht hetgeen zij in dank aanvaardde.

Mart Nederhof