Apeldoorn

Welkom bij Groei & Bloei
Apeldoorn

Uitgelicht

Terugblikken

Herbeleef of lees wat er gebeurde

Meer

Lezingen

Komende lezingen

Meer

Recente wijzigingen

24-05-2024 In de laatste nieuwsflits werd de dagexcursie naar Appeltern benoemd. Er is voor de afdeling Apeldoorn nieuwe informatie hierover!!
Meer recente aanpassingen op deze website leest u onderaan deze pagina

Welkom bij Groei & Bloei Apeldoorn

Bent u ook zo'n liefhebber van alles wat groeit en bloeit? Heeft u plezier in tuinieren en wilt u dat graag delen met andere enthousiaste tuinliefhebbers? Dan voelt u zich vast thuis bij de Apeldoornse Afdeling van Groei & Bloei.

Afdeling Apeldoorn (opgericht in 1883) telt zo'n 350 leden, zowel in Apeldoorn zelf als in de omliggende plaatsen Ugchelen, Beekbergen, Loenen, Klarenbeek, Uddel, Teuge, Hoenderloo, Wenum-Wiesel, de Vecht en Beemte Broekland.

Wij organiseren informatieve lezingen, bloemschikcursussen, excursies met tuinbezoek, ruilbeurzen en diverse tuincursussen en workshops. Ook zijn er een aantal tuinclubs ontstaan die geheel hun eigen programma samenstellen. 

Zie AGENDA voor het actuele aanbod.

Lezingen vinden normaal gesproken 8 x per jaar plaats op de 3e dinsdagavond van de maand. Behalve in de maanden juni, juli en augustus, dan proberen we iedere maand een buitenactiviteit te organiseren. In december proberen we een activiteit voor onze vrijwilligers te organiseren.  

De lezingen zijn gratis toegankelijk voor leden (neem uw lidmaatschapskaart mee). Tijdens de lezingen hebben we een (gratis) verloting.
Geen lid? U bent toch van harte welkom op onze lezingen, daarbij vragen wij dan een entreeprijs van € 5,00 (contant te voldoen).

Lidmaatschap

Leden ontvangen 10 x per jaar het tijdschrift Groei & Bloei vanuit het hoofdkantoor te Zoetermeer.  

  • Klik op WORD LID en u wordt doorgeschakeld naar de pagina met ledenvoordeel en kunt u lezen welke actuele extra's er nog meer zijn.
  • U krijgt jaarlijks een boekje met kortingsbonnen voor vele bedrijven en attracties.
  • U kunt het tijdschrift ook digitaal lezen op uw pc of tablet.
  • Is uw e-mailadres bekend, dan kunt u door in te loggen, zoeken en lezen in oudere Groei & Bloei tijdschriften. U kunt hier uw actuele e-mailadres doorgeven. Dit is op de landelijke site van Groei & Bloei.

Naast het tijdschrift Groei & Bloei ontvangt u van de afdeling Apeldoorn:

  • 3 x per jaar het afdelingsblad 'GROENSNIPPERS', deze wordt aan ieder lid digitaal of eventueel per post toegezonden.
    In het archief kunt u enkele vorige edities inzien.
  • Actuele informatie over de activiteiten van Apeldoorn worden in een Nieuwsflits per e-mail naar geabonneerden verzonden. U kunt zich hiervoor aanmelden of afmelden. Heeft u een nieuw e-mailadres, geef dit door middels het contactformulier.
  • Groene weetjes worden op onze facebookpagina vermeld. Om die te volgen moet u ons 'leuk vinden'.

Disclaimer: Alle foto's op deze website zijn met toestemming van de makers geplaatst.

Recente wijzigingen

04-05-2024 De groensnippers van mei is ook digitaal verzonden. Diverse artikelen uit deze groensnippers staan ook op de website. De laatste update over de 1000 soorten tuin staat hier.
19-04-2024 De laatste avond bloemschikken heeft fraaie plaatjes met groente en ook fruit opgeleverd. Ook een korte terugblik op de lezing van Marieke Nolsen.
29-03-2024 Om in de paasstemming te komen foto's van het bloemschikken van de donderdagavond groep van Naomi en wat wijzigingen rondom de tuinclubs.
02-04-2024 Nieuwsflits 4 van dit jaar is verzonden.
24-03-2024 Aanvullende informatie over de lezing van 19 maart 2024 van Margareth Hop
17-03-2024 Weer enkele mooie foto's van het bloemschikken op dinsdag en donderdag
11-03-2024 Nieuwsflits 3 is verzonden met vervelend nieuws uit het bestuur
24-02-2024 Een 1000 soorten update, Bloemschikken in het najaar en wat mooie foto's van het bloemschikken en een terugblik op de kerstworkshop
16-02-2024 De tweede nieuwsflits van dit jaar is inmiddels weer verzonden.
09-02-2024 Organiseer een theetuin!
03-02-2024 Een leuke update van het 1000 soorten tuin project.
21-01-2024 Een mooie terugblik op het ONKB en altijd iets willen weten over de groene historie van Apeldoorn en G&B? Lees het hier!
16-01-2024 Onze eerste nieuwsbrief van 2024 is gepubliceerd en op de website zijn daarom ook veel artikelen en rubrieken aangepast.

Tuinlog

27 May

Paul

Portretjes uit de knollentuin…

22 Apr

Paul

Klagen over het weer…

Meer

Agenda

05 Jun

Workshop Beplantingsplan

Docent: Anneke Stolk van Tuinontwerpbureau…

06 Jun

Dagexcursie midden-brabant

De excursie gaat naar midden Brabant Opstapplaats…

Meer