Apeldoorn

Groei & Bloei vijverclub

Wij zijn inmiddels met 6 personen en de oprichtings-bijeenkomst vond plaats op 28 juli 2021 bij Lia. De (voorgevormde) vijver in haar tuin is inmiddels weg en geschonken aan het Havenpark en afgelopen herfst is een nieuwe grotere vijver met vijverfolie gemaakt

19 augustus bij Willemien een zeer grote volwassen vijver gezien, met de mooie wit bloeiende waterplant Aponogeton distachyos (Kaapse waterlelie) waar we allemaal verliefd op zijn geworden.
13 oktober keken we bij Peter met vergrootglazen in een glazen bak naar een schep vijverwater, wat daar allemaal in rondzwom. Heel bijzonder. 

In november bij Irene bespraken we waterplanten en in maart hebben we bij Petra ons vijverwater getest en daar heel uitgebreid over gesproken, vooral welke planten bepaalde eisen stellen aan het water, wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Er kunnen nog wel wat mensen bij de vijverclub! 
Wie dat wat lijkt, kan een mailtje naar Peter Kapel sturen met contactgegevens en 06 nummer. 

Ook mensen die nog geen vijver hebben, maar er over twijfelen/nadenken kunnen baat hebben bij deze groep. Voorlopig is het voor alle vijvers, groot, klein, met/zonder vis, koi, stekelbaars of wat dan ook.

Op de collage staan drie foto's van de vijver van Peter en eentje van een ingegraven metselkuip. Een vreemd gebeuren in zijn tuin is dat in het voorjaar er flinke kluiten kikkerdril in zijn vijver worden gelegd, echter de kleine kikkertjes gaan dwars door de tuin en kruipen gezellig bij elkaar in de metselkuip.