Apeldoorn

Projectnieuws

Sinds maart ’23 wordt een nieuw projectidee verkend onder de werktitel: ‘1000-soorten-tuin’ project. Het project is geïnspireerd door het recent verschenen boek ‘Mijn 1000 soorten tuin’ van bioloog Luc Hoogenstein. Deelnemers van het Apeldoornse ‘1000-soorten-tuin’ project gaan een jaar lang zoeken naar alles wat er in hun stadstuin voorbij komt vliegen, kruipen, lopen, zwemmen en spontaan groeit.

Het ‘1000-soorten-tuin’ thema ligt op het raakvlak van tuinliefhebbers, veldbiologen en natuurgidsen. De 3 natuurverenigingen van Apeldoorn: Groei & Bloei, KNNV en IVN hebben positief gereageerd op het projectidee. Initiatiefnemer Wim Van Hees kreeg de mogelijkheid om in maart bij deze verenigingen het project te ‘pitchen’ en de animo voor het projectidee te polsen en heeft dat gedaan tijdens de lezing van 21 maart. 

De voorlopige planning van het project: In 2023 de voorbereiding (animo polsen, voorzittersoverleg, samenwerkingsafspraken, boekverkenning, presentatie Luc Hoogenstein, samenstellen van groepen deelnemers - tuinbezitters, soortendeskundigen, natuurfotografen en tuin-natuurgidsen. 1 januari 2024 start van het jaarproject. In 2024 en 2025: publieksacties naar aanleiding van het project. 

Ben je geïnteresseerd? Wil je op de hoogte worden gehouden? Wil je graag meedenken in de verkennende fase van het project? Of wil je graag meedoen?  Laat het weten via e-mail: wimvanhees(at)ziggo.nl