Apeldoorn

Commissie Duurzaam 2023

De afgelopen 3 jaar heeft de commissie Duurzaam zich ingezet om over verschillende onderwerpen (groene daken, afkoppelen hemelwater en biodiversiteit) in de Groensnippers informatie te verstrekken aan u als leden en daar in een lezing of fietstocht concrete voorbeelden van te laten zien.

We vinden het op dit moment belangrijk dat we als vereniging G&B u de mogelijkheid geven om elkaar vaker te ontmoeten zodat we ook op sociaal vlak meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarom gaan we komend jaar meer activiteiten aanbieden aan u. Uiteraard houden we hierbij ook oog voor duurzaamheid. 

De eerste activiteit die we u aanboden was de gezellige middag in park Berg & Bos. Inmiddels staan er al meer activiteiten in onze Agenda.

Ook Groei & Bloei landelijk heeft duurzame tips. Lees bijvoorbeeld het 10 punten plan voor klimaatvriendelijk tuinieren of lees de tips over Biologisch tuinieren.
 

Duurzaam

In 2020 zijn we begonnen met een thema waaronder we een aantal (ook nieuwe) activiteiten plaatsen. Dat thema is “Duurzaam”. Een zeer actueel en, naar onze inzichten, een heel belangrijk thema. Zo zijn er een aantal lezingen die (mede) onder dit thema vallen.

Zo zal er in iedere “Groensnippers” een interview verschijnen met iemand die op zijn terrein en onder dit thema in Apeldoorn of omstreken iets zinnigs kan zeggen en onze leden tips kan geven hoe ieder zelf in huis of tuin of anders een steentje bij kan dragen om deze wereld een beetje duurzamer te maken.

Ook willen we nog nieuwe activiteiten ontwikkelen. Wilt u meepraten of heeft u ideeën dan horen we dat graag.

Er is een logo ontworpen dat voortaan te zien zal zijn bij activiteiten of artikelen die onder dit thema vallen.

Onder het motto: “Alle kleine beetjes helpen” zullen we er met z’n allen voor moeten zorgen dat onze planeet leefbaar blijft en we hem zodanig nalaten aan onze kinderen. En als tuinliefhebbers kunnen wij daar iets extra’s voor doen.