Apeldoorn

Dagexcursie Utrecht

De dagexcursie, op donderdag 1 juni, brengt de deelnemers naar de provincie Utrecht. We verzamelen ons bij het opstappunt bij Zwembad Malkander in Apeldoorn aan de Dubbelbeek. Men kan daar goed de eigen auto parkeren.  We vertrekken om circa 8.00 uur. Onderweg schenken we een kopje koffie of thee.
Op de heenweg is onze eerste stop bij de tuin Erf Klein Rassert in Hoevelaken. Op de site van afdeling Soest vinden we een prachtige recensie. Er staat o.a. te lezen:

Vol verwachting vertrokken wij richting Hoevelaken om de tuin van Marianne en Henk Korthorst te bekijken. Onze verwachtingen werden overtroffen. Dat was geen tuin, maar een paradijsje aan de rand van de Veluwe”.

Daarna bezoeken we de unieke stadstuin De Zuylenspiegel. Uniek, niet alleen vanwege de ligging midden in de stad Utrecht, maar ook door het formaat en het historische concept waarbij Italiaanse invloeden een grote rol spelen. Een voorproefje krijgt u op de site van het tv-programma BinnensteBuiten met een reportage over De Zuylenspiegel.

What’s Next? In de Open tuinen Gids van de Nederlandse Tuinenstichting wordt de tuin In Liefde Bloeyende in Hagestein omschreven als een architectonisch spectaculaire tuin. De tuin is in fasen ontwikkeld naar een concept van Mien Ruys en haar medewerkers. Het perceel is inmiddels 2,2 hectare en biedt veel variatie. Strakke (zicht)lijnen worden afgewisseld met themagroepen. Dat biedt boeiende contrasten. Gras vormt het verbindend element. Om de, in de loop van de dag, ontstane behoefte aan het kopen van planten te stillen en om de dag gezellig af te sluiten (hapjes en drankjes), leggen we op de terugweg aan bij de ecologische Kwekerij Klein Hof  in Terschuur.

Als we niet geplaagd worden door file of ander ongemak dan verwachten we tussen 18.00 uur en 18.30 uur weer op de Dubbelbeek in Apeldoorn te zijn.

De mooie prijs voor deze complete dag bedraagt voor leden en hun partner/introducé € 39,50. Niet-leden betalen € 7,50 extra. Inschrijving kan door middel van het opgaveformulier dat vanaf 1 april tot 30 mei onderstaand zichtbaar wordt. Er kunnen maximaal 50 personen in de bus.

Driedaagse tuinenreis Nederlands- en Belgisch Limburg

De reiscommissie van de afdeling Deventer is alweer druk in de weer geweest met een mooi programma voor deze 3daagse reis. Deze is inmiddels zelfs al volgeboekt
U kunt deze reis niet meer boeken maar het programma is nog wel te bekijken op Groei & Bloei Deventer: https://deventer.groei.nl/actueel/beknopt-overzicht-van-al-onze-activiteiten-in-2021-1-1/standaard-titel