Apeldoorn

Eigentijds bloemschikken bij Groei & Bloei Apeldoorn.

Graag geven wij hier informatie over onze bloemschiklessen. Deze worden eens in de 14 dagen gegeven (6 in het voorjaar en 6 in het najaar) in wijkcentrum De Stolp in De Maten op dinsdag of donderdag. Er zijn avondlessen op de dinsdag en donderdag. De kosten bedragen: Leden Groei & Bloei € 54,-- en voor niet leden € 66,--. Dit is voor 6 lessen.

Aan de hand van het op dat moment beschikbare materiaal wordt per les een onderwerp uitgewerkt. In de verschillende onderwerpen komen eigenlijk alle technieken aan de orde. Natuurlijk wordt er gewerkt in oase, maar ook het werken in gaas en in buisjes komt aan de orde. Binden, buigen, bundelen en klemmen zouden ook kunnen worden toegepast. Dit natuurlijk afhankelijk van het onderwerp. Vanzelfsprekend vormen bloemen over het algemeen de hoofdmoot maar ook wordt veel aandacht besteed aan het verwerken van andere natuurlijke materialen (denk aan de mooie takken van fruitbomen, schors van bijvoorbeeld plataan en bladmateriaal). Trends en de laatste ontwikkelingen worden op de voet gevolgd zodat een arrangement altijd een eigentijdse uitstraling heeft. In de voorafgaande les wordt steeds besproken welke materialen en techniek(en) gebruikt kunnen worden. 

Nieuwsgierig geworden? Klik in de linkerkolom of op de onderwerpen hieronder voor het cursusprogramma en overige informatie, info over onze docenten en natuurlijk over hoe aan te melden. Er kan doorgeklikt worden naar meerdere fotorasters waar per onderwerp een indruk wordt gegeven van wat er al zoal gemaakt is in eerdere cursussen.

Direct naar:

Het cursusprogramma

Informatie over de docenten

Fotoimpressie

Aanmelden voor een cursus

Foto's van cursus