20 en 21 juni Open tuinen weekend

Als de eerste Groensnippers bij u op de mat valt, zijn wij al weer bezig met de organisatie van het Open Tuinen Weekend 2020.

Zoals u vast wel gehoord of gelezen heeft, was het vorig jaar een enorm succes! Het zou dan ook geweldig zijn als we dit weer kunnen realiseren. We hebben al een paar toezeggingen van mensen die hun  tuin weer open willen stellen, daar zijn we uiteraard erg blij mee. Maar we willen ook graag een paar nieuwe tuinen (inmiddels al zeker één nieuwe deelnemer!) aan ons lijstje toevoegen. Dus beste lezers, als u ook een keer uw tuin open wilt stellen, geef u dan op bij Marijke Mol, email molmae(at)casema.nl of bij Corrie Hennekes, email secr-genb-apeldoorn(at)ziggo.nl

Dit jaar zijn de Open Tuinen dagen op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni. U kunt kiezen of u één of twee dagen wilt meedoen. Deze info komt ook op de website van Groei & Bloei Apeldoorn (www.apeldoorn.groei.nl).

Wij kijken uit naar uw reacties!

Marijke en Corrie

Terugblik op open tuinen weekend 15-16 juni 2019

Alleen maar positieve reacties. Dat is wat we hoorden toen we aan de 9 deelnemers van het Open Tuinen weekend vroegen hoe het allemaal was gegaan. Er was bij elke tuin veel aanloop geweest.  Van Apeldoornse Groei & Bloei-leden tot nieuwsgierige buurtgenoten en zelfs mensen die in de buurt vakantie hadden en er met de elektrische fiets een hele dagtocht van maakten. Bezoekers waren enthousiast en geïnteresseerd in wat ze zagen, wat tot leuke gesprekken leidde. En gelukkig was het weer gunstig, nadat op zaterdag de regen rond een uur of elf was gestopt.  Elke deelnemer, zowel degenen die het voor de eerste keer deden als de ervaren deelnemers,  vond het een erg leuke ervaring.

De bezoekers die wij spraken waren enthousiast over wat zij gezien hadden. Altijd weer nieuwe inspiratie in andermans tuin en bewondering voor het werk wat de tuineigenaar verzet heeft. En ook werd de ontmoeting met andere bezoekers genoemd: er is altijd een fijne sfeer.

Volgend jaar is er weer een Open Tuinen weekend!  Lijkt het u ook leuk om mee te doen en uw tuin een of twee dagen open te stellen, dan horen we dat natuurlijk graag. U kunt nu al mailen naar secr-genb-apeldoorn(at)ziggo.nl

Natuurlijk willen wij nogmaals de deelnemers van dit jaar hartelijk bedanken voor het openstellen van hun tuin en de gastvrijheid! De presentatie was overal geweldig! Bezoekers konden onder het genot van een drankje en wat lekkers (waaronder zelfgemaakte taartjes en koekjes) genieten van de tuinen.

Al het werk dat is verzet wordt zeer gewaardeerd door de vereniging!

De Open Tuinen Commissie,

Marijke Mol en Corrie Hennekes