Moestuin Havenpark en corona.

In de moestuin in het Havenpark dobberen we ook mee op de golven van maatregelen die i.v.m. corona getroffen worden.

We werken nu in wat meer flexibele shifts van maximaal 8 personen op woensdag en donderdag. Sommige vrijwilligers beginnen wat later, andere stoppen iets eerder. Ieder zoals hem of haar dat uitkomt. Dat geeft vrijheid en flexibiliteit.

We zaaien nu najaar- en wintergroenten zoals veldsla en spinazie. We gaan binnenkort weer knoflookbolletjes bestellen. Die moeten nu de grond in voor oogst volgend jaar zomer. Ook gaan we vrijkomende teeltbedden inzaaien met groenbemesters zoals Phacelia, winterrogge en mosterdzaad.

We oogsten nog tomaten, de laatste bonen, basilicum, koolrabi, courgettes en pompoenen en fruit als appels, peren, perziken en druiven.

De strijd tegen het onkruid houdt nooit op. Dat behoeft constant aandacht.  Maar met de inzet van onze grote schare aan vrijwilligers gaan we die strijd niet verliezen.

Kom eens kijken in de moestuin. We zijn er iedere woensdag tot 15.00 uur en iedere donderdag tot 13.00 uur. Of maak een afspraak voor een rondleiding. Bel Mart op 06-54270820 of stuur hem een email