Apeldoorn

15 mei Tuin de Meente en tuinevenement Gardenista

De tijd dat we alleen in de hoogzomer één eendaagse en één meerdaagse excursie organiseerden, ligt alweer ver achter ons. Ook onze huidige voor- en najaarsexcursie zijn al bijna traditioneel. Ons eerste uitje zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 15 mei. De bestemmingen liggen ditmaal in en rond Zwolle. We starten met een bezoek aan tuin De Meente. De eigenaresse, Ada Hage, zal ons ontvangen met een aangeklede kop koffie en na haar inleiding gaat ze ons voor in haar 1,1 ha. grote tuin. Een beperking van een voorjaarstuin bestaat uit het ontbreken van spetterende borders. Tegelijk behelst dat nadeel ook weer een voordeel (waarom denk ik bij dit gezegde altijd aan Cruyff?): juist in het voorjaar komt de verbinding van een landschappelijke tuin met zijn omgeving het best tot zijn recht. In deze tuin zit dat wel goed; het ontwerp is van de tuinarchitect Mineke Kurpershoek en de tuin wordt omringd door een natuurgebied.

In Laag-Zuthem leggen we vervolgens aan bij de prachtige Buitenplaats Den Alerdinck. Hier vindt dit jaar het tuinevenement Gardenista plaats. Ophemert, vorig jaar, was ook een prachtige locatie maar vanwege de toename die men dit jaar verwacht, zowel wat betreft standhouders als bezoekers, denkt de organisatie hier beter uit de voeten te kunnen.

Als we ons hier enkele uren vermaakt hebben zetten we koers richting de kwekerij van good old Coen Jansen, misschien wel de laatste grote naam uit de voorbije generatie van bekende kwekers en nog steeds enthousiast.

Als iedereen zijn/haar plantjes heeft afgerekend, wordt het tijd om weer naar Apeldoorn en Deventer te rijden, waar we hopelijk tussen zes en half zeven arriveren.

De kosten voor deze dag bedragen voor onze leden € 29,50. Dit tarief is ook geldig voor de partner of één introducé. Inschrijving vanaf 1 maart op www.deventer.groei.nl

Ton Blokvoort.

15 augustus - Exotenweekend Tuingoed Foltz

Gecombineerd bezoek aan het Exotenweekend van Tuingoed Folz, de internationaal bekende 'impressionistische' tuin van natuurmens en dichter Heikie Hoeksma en het landgoed Pabemá.

Nadere info volgt

26 september Fleur Armour

Mogelijk brengen we in het laatste weekend van september een bezoek aan Fleuramour. Dit is het grootste bloemschik evenement in West-Europa, net over de grens van Limburg, in België gelegen. Eigenlijk een must voor iedere bloemschikliefhebber.

Nadere info volgt