Moestuincursus

Nadat de moestuincursus in 2020 en 2021 niet doorging in verband met de coronamaatregelen zijn we van plan in 2022 de cursus wel weer te laten plaatsvinden.

De cursus zal weer gehouden worden op het terrein van de EAV, de Eerste Apeldoornse Volkstuinvereniging aan de Landdrostlaan en wordt georganiseerd door Groei&Bloei Apeldoorn i.s.m. bovenstaande vereniging en de VTV-AZ, de Volkstuin Vereniging Apeldoorn Zuid.

Er zijn 10 cursusdagen gepland van april tot en met december

Een cursusdag bestaat uit 1 uur theorie in het clubhuis van de EAV en daarna 1 uur praktijk op je eigen stukje grond van ong. 10 m2 dat beschikbaar wordt gesteld.

Behandeld wordt o.a. bemesting, grondbewerking, wisselteelt, zaaien en poten, oogsten, bewaren, maar ook alternatieve teeltmethodes, composteren enz.

We gaan ongeveer 20 verschillende soorten groente kweken in kleine hoeveelheden.

In de Nieuwsflits en Groensnippers voorjaar 2022 vermelden we de verdere bijzonderheden en daarna kunt u zich opgeven.