Apeldoorn
bekijk online
Nieuwsbrief

In deze nieuwsflits:

Fietstocht 16 juli 

2 Dagexcursies 13 augustus en 23 september

Ledenmiddag Havenpark 17 augustus

Reacties Open tuinen weekend mei 2022

Fietstocht zomer 2022

Op 16 juli 2022 organiseren we een fietstocht zonder thema, maar met wel een bijzonderheid: geen verkeerslichten.

De route start aan de Loseweg te Apeldoorn en is ca. 40 km lang en voert voornamelijk door het gebied ten noorden van Apeldoorn. We verlaten de bebouwing al redelijk snel.

Het is goed opletten, want het gaat langs allerlei kleine weggetjes. Ook een bord doodlopende weg gaan we negeren. Maar er zijn ook stukken die de langs knooppunten gaan, dan dus opletten op de knooppuntbordjes.

Onderweg komt u verschillende rustpunten tegen, waar u voor een klein bedrag iets kunt drinken en/of gebruik kunt maken van een toilet, deze rustpunten worden in de routebeschrijving aangegeven.

Een van de rustpunten is de imkerij de Werkbij (Gartherweg te Apeldoorn) met een prachtige tuin. En we komen zelfs een hunebed tegen.

De route eindigt bij een tuin aan de Arnhemseweg te Apeldoorn.

Inschrijven kan middels een aanmeldformulier en u kunt starten van 10.00 – 13.00 uur aan de Loseweg 24. De kosten zijn € 2,50 per persoon voor leden en € 4,00 voor niet leden.

In de omgeving van de Loseweg is heel weinig vrije parkeerruimte, dus komt u met de auto en fiets achterop, dan kunt u bij het eindpunt van de route aan de Arnhemseweg parkeren, meestal voldoende gratis parkeerruimte. (Het is wel ca. 3 km verder fietsen).
Wilt u een routebeschrijving van de Arnhemseweg naar de Loseweg, graag aangeven op het aanmeldformulier. U krijgt de routebeschrijving dan via e-mail.

Dagexcursies:

We hebben nog een twee leuke dagexcursies in het verschiet, de inschrijving staat open. Klik op de link en u wordt doorgestuurd naar de omschrijving en het aanmeldformulier.

We bezoeken daar het arboretum Arcadië, kwekerij Jacobs met showtuin en Tuingoed Folz. Voor de leden van Apeldoorn stopt de bus (uit Deventer) om 08.30 uur op de bekende plek bij de bushalte op Dubbelbeek. Kom op tijd zodat de bus weer snel door kan rijden. Vergeet niet een lunchpakketje mee te nemen.

  • Vrijdag 23 september gaan we naar Alden Biesen, Belgisch Limburg.

Daar wordt het jaarlijkse en het grootste bloemenspektakel van Europa gehouden: Fleuramour.

(in de Groensnippers van mei 2022 stond abusievelijk 24 september)

Ledenmiddag 17 augustus Havenpark

Op woensdagmiddag 17 augustus organiseren wij een gezellige ledenmiddag in de moestuin in het Havenpark. In een ontspannen, groene omgeving in het centrum van Apeldoorn willen we elkaar ontmoeten onder het genot van lekker eten en drinken.

Vanaf 14.00 uur bent u welkom in de moestuin. We ontvangen u met koffie/thee met wat lekkers. Als u daarvan genoten heeft bieden we u de gelegenheid de moestuin te ontdekken onder leiding van een van de vrijwilligers of op uw eigen houtje. Vragen staat vrij.

Wat later in de middag verzorgt Heerlijk Lokaal, het naastgelegen restaurant, in de tuin een hapje en een drankje. Gezellig samenzijn is het motto. Zo rond 16.30 loopt de middag tegen het einde.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze middag maar het is wel alleen voor leden van de afdeling Apeldoorn.

U moet zich wel inschrijven voor deze gezellige middag op onze website www.apeldoorn.groei.nl Via de agenda komt u bij het inschrijfformulier. Dat kan vanaf 1 augustus. 

Reacties Open tuinen weekend mei 2022

Zaterdag 18 juni Hoog Soeren: 

Vorig jaar september hebben wij onze eerste “open tuinendag” beleeft. Het was een mooie ervaring. Lees verder

Zondag 19 juni Klarenbeek:

Gisteren hebben wij, Bezoektuin Hosta la Vista, een open tuin gehouden. Lees verder

GROENSNIPPERS

GROENSNIPPERS is de papieren nieuwsbrief van de afdeling Apeldoorn.

Alle leden van deze afdeling krijgen deze nieuwsbrief 3 x per jaar thuisgestuurd.

De volgende editie komt medio september 2022 uit, dus bewaar de laatste versie nog een tijdje!

Of kijk in het archief voor de voorgaande edities.

 

Wanneer u bovenstaande links gebruikt, kunt u nogmaals kiezen:
voor een bladerbare versie of een groter formaat PDF, deze laatste is beter leesbaar en u kunt hem opslaan.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Daarvoor is deze nieuwsbrief.
Kent u mensen die deze nieuwsbrief nog niet ontvangen? Ze kunnen zich hier aanmelden!

AVG

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 willen wij weten of u deze nieuwsbrief ook in de toekomst wilt blijven ontvangen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u dat aangeven in het INFORMATIE blok  hieronder.