Apeldoorn
bekijk online
Nieuwsbrief

140 jaar Groei & Bloei Apeldoorn

Lezingen

De Lezing 'Bijzondere schaduwplanten' door Gerard van Buiten is op 17 oktober. Gerard is hortulanus van de botanische tuinen in Utrecht en een ras verteller. Aansluitend is er een stekjesmarkt. Dus zoek nog snel leuke plantjes, en allerlei andere GROEN zaken voor de markt.

Locatie van de lezing: De Hofstad, Hofveld 52, 7331 KE Apeldoorn.
Tijdstip lezingen is zoals het altijd was, zaal open 19.30 uur en start lezing 20.00 uur en op de derde dinsdag van de maand.
Aanmelden bij binnenkomst, daar krijgt u een lootje voor de gratis verloting.
De lezing is gratis voor leden en huisgenoten; andere belangstellenden betalen 5 euro. Er is koffie en thee voor 1 euro per kopje.

Planning overige lezingen :

  • 21 november 'Optimalisatie ecologisch groenbeheer gemeente Apeldoorn' door Ernst Jan Mulderij
  • Op de website staan inmiddels ook al een aantal lezingen voor 2024.

Komende activiteiten

Workshop beplantingsplan

Anneke Stolk van Annaparte Tuinontwerp start op 18 oktober weer een workshop Beplantingsplan. De workshop bestaat uit 2 avonden. Op de eerste avond behandelt zij een stuk theorie. Daarna gaat u met een huiswerkopdracht zelf aan de slag voor uw eigen tuin. U maakt een (deel-)beplantingsplan voor uw eigen tuin. Meer informatie en aanmelden... 

Workshop Bollemand maken

Op 31 oktober bij de Firma Menkveld. Een leuke workshop voor het maken van een duurzame bollenmand die wel bijna vol zit (max. 26). Meer informatie en aanmelden...

Workshop vogelvoerkrans maken

Op zaterdag 18 november organiseren we een workshop vogelvoerkrans maken bij kwekerij Menkveld. Deze workshop is bij uitstek geschikt om samen met (klein)kinderen te doen. Meer informatie en aanmelden...

Terugblikken

Op 7 oktober is Dicky Lammersen tweede geworden bij het ONKB. Een mooie prestatie. Naast de tweede prijs kreeg ze ook een prijs van de gemeente Voorst.
U kunt er hier meer over lezen: https://www.voorsternieuws.nl/algemeen/voorst-zet-het-oost-nederlands-kampioenschap-bloemschikken-van-groei-bloei

GROENSNIPPERS

GROENSNIPPERS is de papieren nieuwsbrief van de afdeling Apeldoorn die echter ook digitaal prima te lezen is.

Leden van deze afdeling die zich daarvoor aangemeld hebben, krijgen deze nieuwsbrief 3 x per jaar thuisgestuurd.
De volgende editie komt januari 2024 uit, dus bewaar de laatste versie nog een tijdje!
Of kijk in het archief voor de voorgaande edities.

LET OP!

Al eerder hebben we gemeld dat het bestuur over wil stappen naar een digitale Groensnippers. Naast goedkoper is dit vooral duurzamer omdat de digitale (snel-)weg groener is dan de weg van drukken, bezorgen en mogelijk weer afvoeren van de papieren variant. Vanaf 2024 stoppen we met het standaard versturen van het papieren blad. In plaats daarvan zal u standaard per mail een link naar de Groensnippers ontvangen. U kunt het blad dan digitaal bekijken, downloaden en eventueel printen.

We hebben het septembernummer zowel in digitale als in papieren vorm verzonden aan de leden. Heeft u die mail niet ontvangen? De kans bestaat dat het in uw SPAMbox is terechtgekomen. Wilt u de Groensnippers in 2024 blijven ontvangen en weet u dat wij uw mailadres niet hebben of twijfelt u eraan, geef u dan op via apeldoorn.groei.nl/groensnippers/hoe bij de optie digitaal.

Mocht u toch liever de papieren Groensnippers blijven ontvangen, dan moet u dat doorgeven via apeldoorn.groei.nl/groensnippers/hoe bij de optie papier. Als u dit niet lukt dan moet u het telefonisch doorgeven op nummer 06-14832209 (Alet van der Woude). Graag uiterlijk 31 oktober reageren!

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Daarvoor is deze nieuwsbrief.
Kent u mensen die deze nieuwsbrief nog niet ontvangen? Ze kunnen zich hier aanmelden!

AVG

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 willen wij weten of u deze nieuwsbrief ook in de toekomst wilt blijven ontvangen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u dat aangeven in het INFORMATIE blok  hieronder.