Apeldoorn
bekijk online
Nieuwsflits

De laatste lezing voor de zomer is op dinsdag 21 mei 2024

Tijdens deze Lezing 'Kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen' zal Henry Kuppen dieper ingaan op de gevolgen van de klimaatverandering op de bomen en welke uitdagingen maar ook kansen dit met zich meebrengt.

  • Lezing 'Kansen en bedreigingen van klimaatverandering op bomen' door Henry Kuppen op 21 mei.

Theetuinen

Zin in een gezellige middag bij een van de andere Groei & Bloeiers in de tuin?  Je kan je tot 2 dagen van tevoren aanmelden. Klik op de link achteraan de regel met de beoogde datum en tijd. Als het goed is, dan opent zich een mailprogramma en je kan de mail verder invullen met je gegevens en ook het aantal personen waarmee je wil komen en eventuele verdere bijzonderheden. Let op het aantal plekken per tuin is beperkt, maximaal 8 personen. Dus wacht niet te lang! Vol is vol!
Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail van de betreffende tuin met de contactgegevens en het complete adres. Ben je op het laatst toch verhinderd, meld je dan ook weer tijdig af bij de gasttuin.
In de maanden juni en juli zijn de volgende tuinen te bezoeken.

Zondag 2 juni 2024 van 10.00 - 12.00 uur bij Peter Loseweg Apeldoorn
Donderdag 13 juni 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Dorien 1e Wormenseweg Apeldoorn
Donderdag 27 juni 2024 van 19.00 - 21.00 uur bij Willemien 1e Wormenseweg Apeldoorn
Zaterdag 29 juni 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Helma/Gerrit Heliosstraat Apeldoorn
Zaterdag 6 juli 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Karin Wendelaan Apeldoorn
Zondag 14 juli 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Lia Arnhemseweg Apeldoorn
Woensdag 24 juli 2024 van 14.00 - 16.00 uur bij Jacqueline Oude Zwolseweg Wenum Wiesel

Komende activiteiten

Dagexcursie Appeltern

De excursie-commissie Stedendriehoek organiseert op zaterdag 8 juni voor leden van meerdere afdelingen van Groei & Bloei een all-in busreis naar dit festijn.

All-in houdt in: entree plus vervoer. Hoe comfortabel kan het zijn: de auto thuis laten (beter voor het milieu), gezellig samen naar Appeltern en geen parkeerproblemen, niet in de rij staan bij de kassa, zomaar doorlopen en genieten. Maar denk wel aan uw lidmaatschapskaart.

Voor de leden en hun partner/introducé van de afdelingen Salland en Ommen is de opstapplaats: Raalte en bedraagt de all-in-prijs: €. 23,50.
Voor de leden en hun partner/introducé van de Stedendriehoek afdelingen bedraagt de all-in-prijs: €. 21,50.
Zoals gebruikelijk is de opstapplaats het Postillion Motel in Deventer, vertrek 9.00 uur.

Vertrektijd Appeltern 15.00 uur.

Zie voor opgave het formulier of bekijk eerst de uitgebreide informatie.

Busexcursie naar Midden-Brabant 12 juni 2024

Wie toch graag de busreis naar Midden-Brabant wil maken, maar niet meer mee kan met de afdeling Apeldoorn op 6 juni 2024 kan nog insteken bij de afdeling Zutphen. Zij maken dezelfde reis als wij maar dan op 12 juni 2024. Aanmelden kan via https://zutphen.groei.nl/agenda/meer-informatie/evenement/excursie-naar-midden-brabant. De ledenprijs bedraagt € 45,-. Niet leden € 54,-.

Opentuinendag zaterdag 15 juni 2024

Dit jaar hebben we weer 11 tuinbezitters bereid gevonden hun tuin voor u open te stellen.
De tuinen zijn open op zaterdag 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Piet Oudolf tuin

Vrijwilligers gezocht voor een bijzonder project

Op dit moment wordt er een uitbreiding van het Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch gerealiseerd. In het Herinneringscentrum worden belangstellenden en schoolklassen geïnformeerd over hetgeen op 21-22 januari 1943 op het instellingsterrein, dat tegenwoordig als Groot Schuylenburg bekend staat, heeft plaatsgevonden. https://www.apeldoornschebosch.nl/

Op de overgang tussen het voorplein bij het Herinneringscentrum en de Zutphensestraat zal een door Piet Oudolf ontworpen tuin worden aangelegd. Piet Oudolf staat bekend om zijn tuinontwerpen met diverse grassen. Hij ontwierp onder meer een tuin voor het herdenkingsgebied bij de Twin Towers (9/11) in New York, maar ook de tuin van museum Voorlinden in Wassenaar en paleis Huis ten Bosch in Den Haag is door hem ontworpen.

De aanleg is nog niet gerealiseerd, maar als het zover is wordt gezocht naar vrijwilligers die deze tuin zouden willen onderhouden. G & B Apeldoorn is gevraagd vrijwilligers te polsen voor het onderhoud van deze nieuwe en bijzondere herdenkingstuin in het Apeldoornse Bosch. 

Aanmelden bij secretaris@apeldoorn.groei.nl

 

GROENSNIPPERS

GROENSNIPPERS is het afdelingsblad van de afdeling Groei & Bloei Apeldoorn.

Leden van deze afdeling krijgen dit blad 3 x per jaar toe gemaild of thuis gestuurd, tenzij zij zich afgemeld hebben.
De volgende editie komt in september 2024 uit. De laatste versie is hier na te lezen!
Kijk in het archief voor de voorgaande edities.

Laatste nieuws

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Daarvoor is deze nieuwsflits. Je ontvangt deze nieuwsflits omdat je je in het verleden hiervoor hebt opgegeven of omdat je lid bent van Groei & Bloei. Wil je deze nieuwsflits niet meer ontvangen dan kun je dat aangeven in het informatieblok hieronder.
Ken je mensen die deze nieuwsflits nog niet ontvangen? Ze kunnen zich hier aanmelden!