Bekijk online

• Bloemschikcursussen van start

• Workshop Tuinontwerp en beplantingsplan

Lezing 18 september door Lisette le Blanc

We beginnen weer met de lezingen cyclus, in 2018 op de 3e dinsdagavond van september, oktober (met stekjes markt) en november. Klik Opens internal link in current windowhier voor tijdstip en locatie

Dinsdagavond 18 september komt Lisette le Blanc ons vertellen over: De kleurrijke wereld van Gertrude Jekyll ( 1843-1932).

De lezing gaat in op de ontwikkeling van de tuinen en de plaats die Gertrude Jekyll neemt in de geschiedenis van de tuin. Jekyll legde de basis voor de moderne tuinarchitectuur. Zij liet zich inspireren door de schilder William Turner, The Arts and Crafts Movement en het Impressionisme. Zij zag de tuin als een palet met kleuren. Voor haar was het proces ook belangrijk. Zij ontwierp circa 400 ontwerpen in Europa en Amerika en schreef circa 1000 artikelen. U kunt inspiratie opdoen voor uw eigen tuin.

Lisette le Blanc (kunsthistoricus) geeft lezingen oa. aan de HOVO Utrecht/Amersfoort over kunstgeschiedenis en belangrijke vrouwen.

Workshops najaar 2018

in het najaar starten de volgende workshops:

Bollenmand vullen

Op maandagavond 1 oktober is er weer de Opens internal link in current windowworkshop bollenmand vullen.

Bloemschikken

Beginners en (vervolg)beginners

Vervolgbeginners en gevorderden

De lessen worden gegeven door Opens internal link in current windowSimone Benneker

Gevorderden en (ver)gevorderden

Deze lessen worden verzorgd door het team Opens internal link in current windowMeesterlijk Geschikt

Opens internal link in current windowOverzicht van alle data, tijden en kosten waarop de bloemschikworkshops worden gegeven

Tuinen

De workshop tuinontwerp is reeds gestart op 5 september.

De vervolgworkshop Beplantingsplan gaat van start op 10 oktober.

Opens internal link in current windowBeplantingsplan

GROENSNIPPERS

GROENSNIPPERS is de papieren nieuwsbrief van afdeling Apeldoorn.

Alle leden van deze afdeling ontvangen de nieuwsbrief 3 x per jaar thuisgestuurd.

De volgende editie komt ca. half oktber uit, dus bewaar de laatste versie nog een tijdje!

Bent u nog geen lid van Groei & Bloei Apeldoorn, dan kunt u lid worden via de website  of op een van de activiteiten in en om Apeldoorn, zie hier voor de agenda op de website. Vaak zijn er leuke aanbiedingen met korting.https://www.groei.nl/ledenvoordeel

Als u hem niet meer kunt vinden, kunt u deze altijd nalezen op de website via Opens internal link in current windowdeze link.

AVG

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich in het verleden hiervoor heeft opgegeven of omdat u lid bent van Groei & Bloei. Gelet op de invoering van de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) per 25 mei 2018 willen wij weten of u deze nieuwsbrief ook in de toekomst wilt blijven ontvangen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u dat aangeven in het INFORMATIE blok  hieronder.