Activiteiten & Actueel

Open tuin dagen op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018

Het is ons weer gelukt! De Open Tuinen commissie is erg blij dat onderstaande tuinliefhebbers het leuk vinden hun tuin/kwekerij met anderen te delen. Let vooral goed op de dagen én tijden waarop de tuinen open zijn! Wij wensen u allen heel veel plezier!

 

1. 1e Johannastraat 28, Apeldoorn

ALLEEN zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

 

De tuin is ommuurt door een “oude vervallen muur”. In de tuin zijn 2 terrassen, een kleine vijver, prieel, schuur met kas en een kippenhok. Er staan diverse vaste planten zoals phloxen, stokrozen, hortensia’s en clematissen. Maar ook 2-jarigen zoals judaspenning.

 

2. Gardenierslaan 10, Apeldoorn

ALLEEN zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

 

In het centrum van Apeldoorn, in het mooiste laantje van Apeldoorn, een tuin van 1160 m2 met een "beetje van alles" zegt hij zelf..... gazon, vijver, rondom vogelbosje, een paar grote bomen, tuinhuis, terrassen. Een zeer rustige plek om van te genieten en in het centrum!!

 

3. Hoveniersdreef 304, Apeldoorn

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

Deze tuin is 12 maanden, zeg maar het hele jaar, prachtig natuurlijk groen om te zien.
Met seizoenskleuren hier en daar van bloeiende struiken en vaste planten bovendien.
De groene verzorging is Karla’s bewuste streven. Een stadstuin om vreugde en rust te beleven.

 

4. Aquamarijnstraat 28, Apeldoorn

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

Een Gedichtentuin met een kleine Galerie.
 

Galerie Phidias ligt achter in mijn tuin. Bezoekers lopen eerst een pad  langs het huis af en dan kom je in de tuin, waar bloeiende struiken, bloemen en gedichten elkaar aanvullen.

Een gouden vondst! .... de combinatie van een bloementuin en gedichten. Tenslotte achterin de tuin mijn kleine galerie waar ik al gedurende 10 jaar mooie exposities realiseer. 

Zomers staan de stoeltjes klaar en kun je wat drinken en met een beetje geluk is er appeltaart! Ik zeg wel eens dat ik de kleinste galerie van Nederland bezit en deze keer zullen er schilderijen en kunstwerkjes te zien zijn met het thema " Tuin" en vooral "Bloemen"!

Ik verheug me erop om gasten van "Groei & Bloei" te ontvangen.

In de Galerie zal klein werk te zien zijn van Milena Tlusta-schilderijen, Ingrid Verheul- beelden, Rob Weddepohl-schilderijen, Jan de Bruijne-keramiek, Lies Kortenhorst-schilderijen en Saskia de Boer-fotografie. Van elke kunstenaar zijn er enkele kleine werkjes.

 

5. Kwekerij Huis in ’t Veld

Broeklanderweg thv nr 16, Beemte Broekland

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

De showtuin is ongeveer 10 bij 20 meter met daarin verschillende vakken met een aantal soorten vaste planten van eigen kwekerij. U kunt zien wat je met planten kunt doen en hoe je ze kunt combineren. Er wordt naast een ruim assortiment eigen kweek ook ingekochte planten aan particulieren verkocht.

 

6. Veldekster 7, Ugchelen

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

Woppy heeft een gezellige  tuin van ongeveer 800 m2 waar van alles te zien is. Het hele jaar door zijn er bloeiende planten van december tot in de late herfst. Ook zijn kuipplanten goed vertegenwoordigd; zij overwinteren in de aanwezige kas. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke compost wat de planten zichtbaar goed doet. Verder is er ook allerlei kunst te zien in de vorm van stenen en bronzen beelden.

 

7. Reuweg t.o.Manshoeve, Loenen

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

Volkstuin van Hans Jansen en Lucie Hoenderboom.

In 2017 zijn we begonnen met een moestuin op loopafstand van ons huis aan de Reuweg in Loenen. De tuin heeft een oppervlakte van 300 m2. De helft van deze tuin was zeer verwaarloosd. Dit deel is weer 'ontgonnen' en heeft in het eerste jaar een zeer behoorlijke oogst aan aardappelen en snijbloemen, voornamelijk dahlia's, opgeleverd. Op het andere deel zijn naast snijbloemen veel groenten geteeld.  De tuin ligt in een gebied met veel wellen, en is behoorlijk nat; in de ondergrond zit zelfs nog veen. We hebben op de tuin de beschikking over een ouderwetse platte bak met 6 ramen of éénruiters. Naast alle  groente die we konden oogsten, hebben we het afgelopen jaar steeds  grote hoeveelheden bloemen kunnen plukken. De tuin is gelegen aan de Reuweg schuin tegenover nummer 45.

 

 

8. Elburgerweg 21, Wenum Wiesel

BEIDE DAGEN van 10.00 – 16.00 uur

 

Welkom in de tuin waar genieten op de voorgrond staat met een  vrij uitzicht,  u zult geen strak gevormde tuin vinden. Het is geen perfect onderhouden tuin en u zult vast hier en daar niet bedoelde planten er tussen vinden. Maar het hindergroen heeft zijn plekjes goed gevonden. De tuin moet zoveel mogelijk verbinding houden met de aangrenzende natuur.

De diverse terrassen bieden de mogelijkheid om vanuit verschillende hoeken een overzicht over de tuin te krijgen. De tuin heeft  borders die beplant zijn met diverse soorten bloeiende vaste  planten in afwisseling met struiken, waaronder diverse  soorten van de cornus, rododendron, magnolia en diverse rozen.

Verder heeft de tuin een vijver die druk bezocht wordt door de aanwezige vogels en insecten waarbij  in de zomer het kikkerkoor goed zijn best doet.

 

9. Vlinderstraat 67, Beekbergen

ALLEEN op zondag van 12.00 – 17.00 uur

 

Iedere leuke plant krijgt een plekje in de tuin van Ans en alle kleuren staan vrolijk door elkaar! De oppervlakte is 500 m². Naast een mooie Clerodendrum staat er ook een vijgenboom waar heerlijke vruchten aan komen. In alle jaargetijden is er wat te zien, hortensia’s, een kleine gingko in herfstkleur en Nandina met rode bessen. Ans en haar man houden van het werken in de tuin en genieten volop.

 

10. Wilh. Druckerstraat 216, Apeldoorn

ALLEEN op zondag van 10.00 – 16.00 uur

 

www.anitastuin.wordpress.com Schrijf u vooral in bij Anita’s tuinblog!

 

Kunt u alvast genieten van verhalen over haar tuin. Een besloten stadstuin met vijver over bijna de gehele lengte met aan beide zijden bloeiende borders voor vliegende vriendjes. Ook de kippen en katten genieten van allerlei hoekjes. Bessenstruiken en een pruimenboom ontbreken niet.

 

 

meer

 

 

 

19
Mar
zon en blauwe lucht
18
Mar
Een blauwe lucht, de zon en bijna geen wind