Activiteiten & Actueel

De eerste les zal zijn op zaterdag 6 april, de volgende op 20 april en daarna iedere eerste zaterdag van de maand t/m december. Een cursusdag bestaat uit 1 uur theorie in het clubhuis van de EAV en daarna 1 uur praktijk op je eigen stukje grond dat beschikbaar wordt gesteld. Behandeld wordt o.a. bemesting, grondbewerking, wisselteelt, zaaien en poten, oogsten, bewaren, maar ook alternatieve teeltmethodes, composteren enz.

We gaan ongeveer 20 verschillende soorten groentes kweken in kleine hoeveelheden.

De kosten zijn € 95,00. Groei & Bloei leden en leden van de volkstuinverenigingen EAV en de VTZ-AZ of degene die daar op de wachtlijst staan betalen € 70,00.

Daarvoor krijg je dus 10 cursusdagen met theorie en koffie of thee en het gebruik van het lapje grond van ongeveer 10 m2, en beschermingsmaterialen voor de te kweken groenten plus al het zaai- en plantgoed en mest. Je dient zelf gereedschap mee te brengen.

Aanmelden kan zolang deze cursus staat vermeld in de agenda op de website van Groei & Bloei afdeling Apeldoorn. Hier staat een link naar het aanmeldformulier en de betaalgegevens.

Het begin
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog