Foto's

Onderweg

 
 
 
 
 
 
 
 

Verslag van Mart Nederhof

Verslag bloembollentocht Noord Oost Polder op 22 april 2016.

 

Op 22 april stapten we monter in de bus voor een dagje bollen kijken in de Noord Oost Polder. Na minder dan een uur rijden kwamen de eerste bollenvelden al in zicht. De meest mooie kleuren en –combinaties trokken aan ons busraam voorbij.

We arriveerden al snel bij de eerste tuin, de tuin van Lipkje Schat. We werden onthaald in de schuur op heerlijke koffie/thee met lekker appelgebak en uitleg over de tuin.

We dwaalden door de tuin waar erg veel bollen en met name tulpen in stonden, gecombineerd met vroege vaste planten. Ook de latere planten dienden zich al aan.

Toen door naar de tweede tuin, de Goldhoorn Gardens. Ook weer onthaald met koffie/thee en ditmaal heerlijk suikerbrood. Weer zo’n prachtige aangelegde tuin met veel tulpen.

Aan dezelfde weg lag de volgende tuin, de Pegasushof. Een prachtige tuin ook weer, met tuinkamers en heel veel bijzondere planten en een klassieke indeling met zichtassen en een mooie langwerpige vijver. Achter deze tuin beginnen er bollen(tulpen)velden waar we langs konden lopen. Dat werd veel gedaan en veel foto’s van gemaakt.

We verlieten Bant en reden naar Espel waar we hartelijk werden verwelkomd door Lies Voesten die een interessant verhaal hield over het ontstaan van de polders en haar huis en tuinen. Nu eens een tuin zonder bollen, maar met veel ronde vormen en bijzondere planten waaronder veel bodembedekkers. De borders liggen daar verhoogd wat een bijzonder effect geeft. We sloten hier de dag af met een hapje en een drankje is de zon op het terras, wat ook al bijzonder was gezien de weersvoorspelling en het mindere weer de vorige dagen. De terugreis verliep vlot en op schema waren we weer terug op ons vertrekpunt.

We hebben erg genoten en danken Ton Blokvoort voor de perfecte organisatie die we onderhand van hem gewend zijn maar zeker niet gewoon is.

 

Mart Nederhof.   

Tuin van Lipke Schat

 
 
 
 
 
 
 
 

Goldhoorn Gardens

 
 
 
 
 
 
 
 

Pegasus

 
 
 
 
 
 

Stekkentuin

 
 
 
 
 
meer

 

 

 

18
Jun
Het begin
18
Jun
Tuinieren op een balkon, op 10 hoog