Tuinclubs

Groei & Bloei Apeldoorn heeft inmiddels 4 tuinclubs opgericht.

De Tuinclubs:

• PHLOMISSEN die hun maandelijkse bijeenkomst op woensdagavond heeft is gestart in 2012.

• BOSANEMOON een middaggroep is gestart in 2013.

• PASSIEFLORA opgericht op 13 maart 2015, komt bijeen op de laatste maandagmiddag van de maand.
  • Op 25 januari 2017 is de tuinclub OXALIS is op 25 januari 2017 opgestart. Zij hebben hun maandelijkse bijeenkomst op vrijdagmiddag. Inmiddels is dit ook al een flinke club geworden.

Deze tuinclubs draaien geheel zelfstandig, het bestuur heeft het initiatief genomen om hen op weg te helpen. Nu regelen zij hun programma zelf, ieder op eigen wijze.

De grootte van de tuinclubs is beperkt zodat de bijeenkomsten in een gewone huiskamer kunnen plaatsvinden. Als er geen plaats meer vrij is dan wordt er een wachtlijst aangelegd.

Inmiddels zitten deze
tuinclubs vol en is er een wachtlijst.

Initiatief voor een nieuw op te starten tuinclub komt meestal voort uit de kennismakingsbijeenkomsten die wij organiseren voor nieuwe leden, of leden die overgekomen zijn van een andere afdeling. Als u nog niet eerder bij zo'n bijeenkomst geweest bent kunt u zich ook aanmelden. Echter, als u zelf met een groepje een tuinclub wil starten dan kunt informeren bij het secretariaat met verzoek tot informatie.

Neem dan contact op met Corrie Hennekes, e-mailadres secr-genb-apeldoorn(at)ziggo.nl.

Op 1 december 2018  heeft het bestuur de 4 tuinclubs uitgenodigd voor een bijeenkomst in restaurant De Boschvijver in het park Berg en  Bos,  waar de clubs met elkaar kennis konden maken. Tijdens de bijeenkomst hebben de clubs uitgelegd hoe zij hun programma samenstellen. De groep werd in door het lot verdeeld over 3 IVN gidsen die een wandeling door het park Berg en Bos organiseerden. Na afloop was er een High Tea buffet. Er is een whatsapp group in oprichting voor plantenruil.

TIP tuinen zoeken: www.bezoekmijntuin.nl

Het begin