Van de Voorzitter

De zomer maakte een vliegende start en het is beendroog in de tuin. Je ziet de planten om water smeken. Vooral planten in potten en bakken zijn nu erg afhankelijk van de tuinier.

In de afdeling is de zomer ook merkbaar. De open tuinen hebben zich in een brede belangstelling mogen verheugen. De meeste deelnemers kregen veel bezoek in hun tuin en genoten daar erg van.

Het dagreisje naar de Betuwe was met 32 deelnemers niet vol maar we hebben er met z’n allen wel erg van genoten. Ton Blokvoort had weer prachtige tuinen geselecteerd en een bezoek aan de Hessenhof is altijd bijzonder.

Ton is herstellende van een herseninfarct en we wensen hem vanaf deze plaats een voorspoedig herstel en bedanken hem hartelijk voor het organiseren van weer een fijne tuinreis.

Triest was het bericht van het overlijden van Willemien Fritzlin. Willemien was een actief lid van onze afdeling o.m. in een van de tuinclubs waar ze voorzitter van is geweest. Vorig jaar hielp ze bij Intratuin met onze actie “Tegel eruit, plant erin”. We wensen haar familie en vrienden veel sterkte.

Dit jaar konden we voor de actie bij Intratuin niet genoeg vrijwilligers vinden. Op het laatste moment heeft Lise Schregardus, die landelijk de Nationale Tuinweek organiseert, besloten zelf naar Apeldoorn te komen. Ze heeft meer dan veertig tegels ingenomen. We danken haar daar vriendelijk voor.

Op het programma staat nog het busreisje naar het Plantarium eind augustus. Je leest hier meer over elders in deze kwartaal nieuwsbrief. Het bestuur wenst je een fijne zomer met mooi weer en een buitje regen op z’n tijd en dat is liefst ’s nachts

verrassingen in de tuin
genieten