Van de Voorzitter

Het is al weer mei als u dit leest. Een van de mooiste maanden van het jaar vind ik. De natuur komt tot volle wasdom en in de tuinen is nu wel alles boven de grond en begint zich te ontplooien. Een fascinerend gezicht vind ik dat. Vanuit het niets ontwikkelt zich een complete plant in enkele weken tijd.

Voor de vereniging kijken we terug op de winter en het voorjaar.  De meeste cursussen en workshops draaien op volle toeren of zijn al weer voorbij.  Nog 1 lezing te gaan in de voorjaarscyclus  en dan gaan de lezingen ook weer stoppen tot na de vakantieperiode. Complimenten voor Margriet voor de prima organisatie  hiervan.

Naar voren kijkend komt de zomer op ons af. Alle reisjes zijn volgeboekt en daar zijn we erg blij mee. Dat betekent dat we (en vooral Ton Blokvoort) goed weten wat onze leden willen.

Het ONKB (Oost Nederlands Bloemschik Kampioenschap) staat op stapel en de organisatie daarvan vordert gestaag. Dicky en Pytsje hebben het voortouw genomen en Riet, Gerrit en Mart helpen waar ze kunnen. We vragen ook uw hulp hierbij. In ons blad GROENSNIPPERS vind u daar meer over.
Maar we kunnen altijd wel hulp gebruiken tijdens onze activiteiten, wilt u uw steentje bijdragen neem dan contact op. Dit wordt ten zeerste gewaardeerd.

De opentuinencommissie is zo goed als klaar met de organisatie. Babs en Corrie zijn daar druk mee geweest.  Onze dank.

De aktie “Tegel eruit, plant erin” bij Intratuin staat ook weer op stapel.

Na de zomer staat er ook weer van alles op stapel. Bijvoorbeeld de (H)eerlijke Herfstfair Apeldoorn 2018 met als thema “lekker duurzaam”. Ook daar leest u elders meer over.

Ik wens u namens het bestuur een fijne zomer met veel tuinen, vakantie, zon en geluk.

Mart Nederhof.

File: Geertestuin1.jpg
Description:
Size: 722 Kb
Time: 19.01.2017 12:01
Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….