Apeldoorn

Lezing: Planten en dieren in en rond de vijver door Frans van der Graaf en vijverwatertest

Afdeling:

Apeldoorn

Datum:

18-10-2022


Kosten:

€ 3

Kosten lid:

Gratis

Locatie:

De Hofstad
Hofveld 52
7331 KE Apeldoorn

Route

Lezing: “Planten en dieren in en rond de vijver” door Frans van der Graaf:

Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur.  

 

Na de lezing is er de najaars stekjes markt. Vanaf 19.00 uur kunt u uw spullen aanleveren.

Meer info:

Heeft u problemen in de vijver met groen water, draadalgen of helderheid? Wordt uw waterlelie veel te groot? Bloeit de Zwanenbloem niet meer? Tijdens een interactieve presentatie van 1.5 uur komen alle problemen van de vijver aan de orde. Frans van der Graaf, al jaren actief met vijvers en de bewoners, vertelt u over biologisch evenwicht, geschikte en minder geschikte vissen voor de vijver, de uiterst belangrijke zuurstofplanten, waterlelies, oeverplanten, kikkers en salamanders, diverse hulpmiddelen en natuurlijk ook over het onderhoud van de vijver. Een lezing gebaseerd op veel documentatie en ervaring met vijvers.
Bij deze lezing krijgen de vragen van de bezoekers ruimschoots de aandacht. Deze lezing is niet alleen geschikt voor de gevorderde vijverbezitters maar vooral ook voor mensen die aan een vijver willen gaan beginnen. Let op! Deze lezing gaat niet over het in stand houden van koi-vijvers.

Erik Brederode, de eigenaar van Vijvercentrum Apeldoorn, is bereid gevonden om op deze avond aanwezig te zijn om de kwaliteit van uw vijverwater te testen. Neemt u een schone fles of pot met water van uw vijver mee en Erik zal dit testen en advies geven over eventueel te nemen maatregelen.

Deze lezing wordt gehouden in het kader van het thema van dit jaar van de werkgroep Duurzaamheid, nl. biodiversiteit.