Zomer 2021

We hebben een bewogen 1e halfjaar achter de rug. Op het eerste gezicht is dat niet waarneembaar maar achter de schermen was er best veel aan de hand.

We vonden de stilte van de tweede helft van vorig jaar maar niks. Dus we gingen op zoek naar wat er wel kan. Na het bekijken van een digitale lezing van een andere afdeling gingen we op zoek naar een mogelijkheid om dat zelf te organiseren.

Al gauw kwamen we uit bij Margriet Kramer. Zij selecteert al jaren de sprekers voor ons en had ook nu al ‘n heel programma voor de eerste helft van het jaar. Haar man Theo is licht- en geluidstechnicus en werkte voor corona aan festivals en grote evenementen.

Na een gesprek waarin hij aanbood om de lezingen digitaal voor ons te organiseren waren we het snel eens en zo ging dit aan het begin van dit jaar van start.

We informeerden bij andere afdelingen of ze hieraan mee wilden doen en de reacties waren enthousiast. Zo waren er lezingen waar leden van 5 verschillende G & B afdelingen naar keken.  Een groot succes waar we Theo en Margriet hierbij hartelijk voor danken.

Margriet raakte ernstig geblesseerd aan arm en schouder en is uitgeschakeld voor de rest van dit jaar. Mart neemt haar taak zo lang over. Sterkte Margriet.

Hoe het verder gaat met de lezingen is afhankelijk van hoe de maatregelen versoepeld of aangescherpt worden. We kunnen daar dus nu geen uitsluitsel over geven.

Hou de nieuwsflits, onze digitale nieuwsbrief die iedere maand uitkomt, in de gaten.
Als u nog niet geabonneerd bent op onze nieuwsflits mist u veel actueel nieuws. Meld u dus aan

De penningen worden momenteel beheerd door René Verschoor. Hij heeft de hele financiële administratie gemoderniseerd. Maar omdat hij tijdelijk penningmeester is hebben we gezocht naar een opvolger en die gevonden in de persoon van Willemien Eilander. Daar zijn we heel blij mee. Willemien wordt nu ingewerkt door René en zal deze taak overnemen als ze daar klaar voor is. In de Algemene Ledenvergadering van volgend jaar februari zal ze dan officieel aangesteld worden.

Omdat Groei & Bloei duurzaamheid hoog in het vaandel heeft hebben we besloten onze financiën voortaan te laten lopen via de Triodosbank. René heeft deze transitie op deskundige wijze begeleid en daar zijn we heel tevreden over.
Gevolg is dat we een ander bankrekeningnummer hebben.

Het bestuur wenst u een fijne zomer toe met mooi weer en af en toe een mals buitje. We hopen dat we steeds meer vrijheid krijgen en we elkaar weer in de tuinen of elders kunnen ontmoeten.
Mart Nederhof.