2022 Herfst

Van de voorzitter
Een lange, hete en droge zomer is voorbij. Als ik dit schrijf zijn er net weer wat buien gevallen die een grote zorg voor tuiniers wegnamen nl. droogte. Er is best veel schade aangericht zowel in moes- en siertuinen als in de natuur. Er was niet
tegenop te sproeien en op een gegeven moment mocht dat zelfs niet meer onbeperkt.

De afdeling Apeldoorn draaide gewoon door deze zomer.

Er waren excursies, open tuinen en de moestuincursus vond gewoon iedere 1e zaterdag van de maand plaats. Begin september was er de gezellige zomermiddag in de moestuin in het Havenpark die goed bezocht en beoordeeld werd. In die moestuin werd er door de (inmiddels) grote schare vrijwilligers deze zomer hard gewerkt om de gewassen groot en rijp te krijgen.

Een nieuw seizoen staat voor de deur. Het nieuwe lezingenjaar gaat plaats vinden in de nieuwe locatie de Hofstadkerk. U leest elders de bijzonderheden. Ook de bloemschikcursussen gaan weer van start. We gaan in december weer een Kerstworkshop organiseren.

Er is een commissie bezig een nieuwe vorm te vinden voor onze Groensnippers.
Ze zijn al een aardig end op weg en dat is maar goed ook want in januari moet de eerste vernieuwde versie bij u in de bus vallen.
Wel wat veranderingen dus en ik wil alle vrijwilligers bij deze hartelijk danken voor al het werk dat wordt verzet.

Lia Baltus heeft begin dit jaar aangegeven einde van dit jaar te stoppen met haar werkzaamheden als redacteur Groensnippers en als webmaster.  Zij stopt dan ook als bestuurslid.
We zijn dus dringend op zoek naar een nieuw bestuurslid want met nog 3 zittende leden is het bestuur echt te klein. Het is dus noodzakelijk dat er nieuw bloed komt. Voorlopig kan een nieuw bestuurslid meedraaien en zich oriĆ«nteren en later eventueel specifieke taken oppakken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter.

Namens het bestuur
Mart Nederhof