Apeldoorn

Terug- en vooruitblik

De afgelopen zomer was afwisselend droog en warm en (te) nat en koud.  Het kwam zelfs tot overstromingen in Limburg maar ook in Duitsland en België. 

Onze tuinen moesten maar zien om te gaan met deze omstandigheden. Met een ware slakkenplaag erbij hadden veel tuinen het moeilijk. Sommige planten konden dit allemaal niet goed verwerken terwijl andere soorten er geen last van hadden of zelfs groter groeiden dan normaal.  

Landelijk werd de landelijke Groei & Bloei tuinmanifestatie Gardenista voor het 2e jaar achtereen afgelast. Dat was echt een domper. 

Onze lokale open tuindagen gingen wel door en werden een groot succes. Complimenten voor het organiserende comité bestaande uit Corrie Hennekes en Marijke Mol.  

Na een lange periode van beperkende maatregelen beginnen we nu weer met het opstarten van onze maandelijkse live lezingen, nu in onze nieuwe locatie Het Kristal in Zuidbroek. Details van de locatie Kristal

De bloemschikcursussen zijn ook weer van start gegaan. 

We hopen dat het ergste van de corona-epidemie nu achter ons ligt en we weer vrijelijk al onze activiteiten kunnen ontplooien. 

 

Mart Nederhof.