Apeldoorn

2022 Lente update

De lente loopt op z’n eind en de zomer is in aantocht als ik dit schrijf. Het is zo’n 20 graden en zonnig en ik zit met laptop op schoot in de zon in de tuin. Het kan slechter. 

De laatste weken zijn erg droog geweest. Kwetsbare plantjes krijgen met de gieter water uit de regenton. Voor mijn kippen en konijnen moet ik de drinkbakken iedere dag in de gaten houden.

Verderop in de wereld woedt een afschuwelijke oorlog. Niet voorstelbaar vanuit mijn vredige tuin maar wel de alledaagse realiteit. Daar kan ik niet zomaar langsheen gaan. Het heeft te veel invloed op me dus ik concentreer me maar op onze Groei & Bloei afdeling. 

Wat was er en wat komt er nog. 

De lezingen die we vanaf februari weer houden in het Kristal verlopen moeizaam. De ondersteuning is niet je dat en we moeten zelf de koffie en thee verzorgen. Dat was in Dok Zuid wel anders. Ook de belangstelling is nog lager dan we gewend waren. Ik denk dat veel leden nog voorzichtig zijn om zich in grotere gezelschappen te mengen. Begrijpelijk. 

De moestuincursus draait weer en de bloemschikcursussen zijn weer goed bezet. Er staat nog veel op het programma. Voor de dagexcursie op donderdag 16 juni is nog plaats. Als u nog mee wil moet u wel snel boeken. Voor de overige excursies ziet u elders in dit blad een verwijzing naar de site van de afdeling Deventer alwaar u zich kunt opgeven. 

We organiseren dit jaar weer een gezellige ledenmiddag en meer daarover leest u hier.

De open tuinen zijn dit jaar in 2 afleveringen. 1 in juni en 1 begin september. Alle informatie staat ook uitgebreid hier te lezen. Kortom: genoeg te doen deze zomer. 

Ik wens u een fijne zomer en hoop u te ontmoeten bij 1 van onze activiteiten. 

 

Mart Nederhof.