Reacties fietstocht

Zaterdag 16 juli hadden we een fietstocht georganiseerd met het idee eens iets in de zomermaanden te doen.

Het aantal aanmeldingen bleef steken op 13 en dat hadden we niet verwacht. Maar ja, het was prachtig weer, helemaal voor een fietstocht, dus geen reden om af te lasten. Vele bleken op vakantie, terwijl wij gedacht hadden dat veel van onze leden in het voorjaar op reis zouden zijn.

Nu is besloten om de fietstocht te herhalen en wel op zaterdag 27 augustus. De aanmelding en de startplek zijn hetzelfde, tijdstip vanaf 10 uur. Of we de tijden gaan spreiden ligt aan het aantal aanmeldingen. Het eindpunt is weer op de startplek.

We hebben een paar leuke reacties gehad die we hier willen vermelden:

'In een woord PRACHTIG ,en dat in een omgeving die je denkt te kennen;langs akkers weilanden beken en tuinen waar je zaadjes pikt als je het niet kunt laten!!!!
Heel afwisselend
Een goede beschrijving en toch nog puzzelen hier en daar,maar dat maakt het juist leuk!
Op Peters adres toonden we ons heel nieuwsgierig, maar dat mocht.
Jammer dat er zo weinig leden meededen!! Herkansing in augustus!!! DOEN!
Dank organisatoren Lia en Peter.'

Annemarie Keukens

'Dagje lekker buiten in de natuur?

Lekker genieten; er is veel moois te zien onderweg. Neem er de tijd voor.
Paar uur fietsen op paden waar je misschien nog nooit geweest bent.
Mooie rustplaatsen. Lunchplek aan het water. De langste knooppuntroute rijden.
Gezellig tasje mee voor onderweg.
Veel bloemen, veel mooie luchten, prielen en krieken.
Langs een imker, je kunt er ook aan.

Ga het gewoon doen en laat je verrassen.
En kom voldaan met mooie verhalen weer thuis.’

Anneke Duijnisveld

'We hebben de fietstocht zaterdag voor de helft gefietst.
Bleven te lang hangen bij een Rustpunt.
Gaan de tocht een andere keer helemaal uitrijden.'

Willeke van 't Hof

Fietstocht zonder thema (en verkeerslichten)

Op 27 augustus 2022 organiseren we opnieuw de fietstocht zonder thema, maar met wel een bijzonderheid: geen verkeerslichten.

De route start aan de Loseweg te Apeldoorn en is ca. 40 km lang en voert voornamelijk door het gebied ten noorden van Apeldoorn. We verlaten de bebouwing al redelijk snel.

Het is goed opletten, want het gaat langs allerlei kleine weggetjes. Ook een bord doodlopende weg gaan we negeren. Maar er zijn ook stukken die langs knooppunten gaan, dan dus opletten op de knooppuntbordjes.

Onderweg komt u verschillende rustpunten tegen, waar u voor een klein bedrag iets kunt drinken en/of gebruik kunt maken van een toilet, deze rustpunten worden in de routebeschrijving aangegeven.

Een van de rustpunten is de imkerij de Werkbij (Gartherweg te Apeldoorn) met een prachtige tuin. En we komen zelfs een hunebed tegen.

Inschrijven kan middels een aanmeldformulier en u kunt starten van 10.00 – 13.00 uur aan de Loseweg 24. De kosten zijn € 2,50 per persoon voor leden en € 4,00 voor niet leden.