Corona Update Januari 2021

Als we terugkijken naar het afgelopen jaar kunnen we ons blindstaren op wat er allemaal niet kon. En dat is heel veel. En dat is heel jammer. Maar ik ben dan altijd geneigd om me meer te focussen op wat er wel kon. En dat was, zij het klein in omvang, nog best wel aardig.
Op woensdagmiddag 16 september konden we, op een zonnige dag, ongeveer 25 leden verwelkomen voor een gezellige ontmoetingsmiddag in het groen van de Stadsakkers.
Op 10 oktober, wereld milieudag, had de werkgroep Duurzaam G & B Apeldoorn een fietstocht georganiseerd in het kader van het thema van 2020, afkoppelen van hemelwater, langs een aantal particuliere tuinen en gemeentelijke locaties waar het thema ook goed tot zijn recht komt.

Ook hebben we alle leden met Kerstmis een wenskaart gestuurd met foto’s van een goedgemutst bestuur en de beste wensen. Ook voor het komend jaar is er voorlopig niet veel mogelijk. Maar we hebben wel wegen gezocht en gevonden om u, onze leden, toch nog eens per maand digitaal een interessante lezing aan te bieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door onze onvolprezen Margriet, die normaal de lezingen organiseert en haar man Theo, die licht- en geluidstechnicus is en hun diensten aanboden om dit voor ons mogelijk te maken. We zijn hen erg dankbaar! 19 januari was de eerste aflevering en een verslag leest u elders in deze editie van Groensnippers. Als de maatregelen het toelaten gaan ook de workshops tuinontwerp en beplantingsplan en de bloemschikcursussen weer van start, al dan niet in afgeslankte vorm. Uw bestuur blijft naar wegen zoeken om te ontdekken wat er allemaal wél kan. We hopen dat u er plezier aan beleeft.

Mart Nederhof.