Apeldoorn

Corona Update September 2020

Het is het eind van de zomer en de natuur en (de meeste van) onze tuinen staan er uitbundig bij. Volop bloei van dahlia’s en andere bloemen, fruit aan de bomen, groente in de tuin en verse kruiden om te oogsten. De natuur trekt zich niets aan van de omstandigheden waaronder wij mensen te lijden hebben.

In maart sloeg de corona toe en legde alle activiteiten stil. Ook van onze Groei & Bloei afdeling. Nu kruipen we weer wat uit het dal en kijken naar wat er eventueel wel kan. Wat kunnen we verzinnen waar we de coronaregels kunnen handhaven. We hebben geprobeerd weer lezingen te organiseren op onze nieuwe locatie (zie artikel elders in dit blad) maar kwamen na veel wikken en wegen tot de conclusie dat we dat toch niet moesten doen.

Een buitenbijeenkomst bij de Stadsakkers leek ons een goed idee. Die heeft inmiddels plaats gevonden en iedereen was enthousiast. Een verslag leest hier.

De bloemschikcursussen zijn weer begonnen in afgeslankte vorm en ook de workshops tuinontwerp en beplantingsplan vinden doorgang. 

Het blijft gissen hoe de toekomst eruitziet. We zullen moeten handelen met de informatie die we op dat moment hebben en er het beste van maken. Wij als bestuur zijn in ieder geval gemotiveerd om u als leden toch nog zoveel mogelijk tuinplezier te bieden binnen de beperkingen waar we ons aan te houden hebben. De snelste manier om u op de hoogte te houden is de nieuwsflits.

We hopen u op een van onze activiteiten op gepaste afstand te ontmoeten.

Mart Nederhof.